2013. október 21., hétfő

HELYCSERE HELYETT MÉRETES ZAKÓ

Oda a hazai veretlenségünk
A sportszerű mérkőzésen túlságosan is udvarias házigazdának bizonyultunk. Többet birtokoltuk ugyan a labdát, de ez a végelszámolásnál mit sem számít. Jellemzően körülményesek és fegyelmezetlenek voltunk és ezúttal is rengeteget cseleztünk, egyénieskedtünk fölöslegesen. Mindez együtt bénítólag hatott a csapat teljesítményére, ellenfelünk pedig gond nélkül bezsebelhette a három pontot. Mindettől függetlenül nem dőlünk a kardunkba, jövő héten majd javítunk.

A győzelemhez ezúton is gratulálunk a Kinizsinek. Solymosi Csabával az élen, egy végtelenül sportszerű, szimpatikus csapatot ismertünk meg személyükben.

12 megjegyzés:

  1. A freestyle focinak nincs helye nagy palyan!!! Elég bosszánto és felháboruto meccs közben,ha az egyik játékos oda teszei maga és minden meg probal elérni,mar mint a csapat sikerér,az egyik pedig probal meg mutatni,hogy ő a freestyle kiralya :-(
    Egy tanacs!!tanuljunk meg,az,hogy,amig a csapat hátranyban van,addig azzon kell elerni,hogy ki egyelitö legyen a meccs,egy maser harcolni,nem pedig buzi jatekkal :-( :-( nagyon rosszul esett,hogy dominaltunk a labda birtokolasban de meg is szoptunk,ahhhh Cami-forza Dinamo T.

    VálaszTörlés
  2. Tíz emberrel, két 40 éves támadóval....aláztak, ahogy kell.
    Nem kell abban a tévhitben élni, hogy más csapatnak van taktikája, merthát ugye az a válogatottunknak sincs.
    Vasárnap megnéztem két blasz 4-es és egy blasz 3-as meccset, és ennek tükrében még szánalmasabbnak látom a "csapatom".
    Sajnos sok ember azt se tudja mit kell csinálni egyes posztokon, nemhogy azt, hogy hogy.
    Azt viszont mindenki tudja, hogy a másiknak mit kéne csinálnia.....
    Az élet frusztrációiért pedig ne a pályán vegyünk elégtételt, de ha igen akkor se lányok módjára
    Ha már focizni nem tudunk, legalább ne legyünk büszkék rá...

    44

    VálaszTörlés
  3. A csütörtöki "edzőmeccs" vagy fociparodia előrevetitette ezt a szombati fiaskót.
    Ha már futbaltudásban nem tudunk fejlődni, legalább önkritikában, alázatban és akaraterőben probáljunk javulni!
    A 10-esről példát lehet venni pályán és pályán kivül!
    Jövö héten legyen már mindenkinek a Dinamo szive a helyén és kezdjünk el küzdeni!
    Z.

    VálaszTörlés
  4. egy futballcsapat kimeríti a közösség fogalmát, aminek természeténél fogva vannak törvényszerűségei és hierarchiája. Az utóbbit érezzük és értjük; bennem rendben van és ráadásul nem is nagyon érdekel, másokban nem biztos hogy ez így van.
    Az előbbi érdekesebb és talán azzal lenne-lehetne érdemben foglalkozni. minden közösség strukturált jól vagy rosszul, ezen lehet és azt gondolom nálunk kell változtatni és vannak szerepek amikbe belehelyezzük magunkat-egymást, ez nem biztos hogy aztán az egyénre nézve hasznos, sőt biztos hogy nem az, felborul az egyenlőség és így az egység is. lesz akinek a hibái, hiányosságai előtérbe kerülnek, egyesekben csomó frusztráció alakul ki, másokkal meg nem történik semmi. egyszóval elkezd szarul működni az egész és a közös célnak annyi. nem segítjük a másikat a pályán, sem akkor amikor "bajban"van, sem akkor amikor "harcol"!
    ráadásul nincs párbeszéd, nem beszélünk a problémákról, lefojtjuk egy sörrel...
    ennyit itt dióhéjban.
    22

    VálaszTörlés
  5. Ez kérem fájdalmas volt !
    Ez volt az a meccsünk,ahol már kevéssel a kezdés után rossz érzéseim voltak,szorongtam a lagymatag,álmos játékunkat látva.
    Azt feltételeztem,hogy a melegítésnél a többség arra gondolt:itt van ez a Kinizsi néhány cingár legénykével,két-három pocakos emberrel és hogy egyértelműbb,egyúttal pikánsabb is legyen a dolog,még egy leányka (!) is sertepertélt náluk, na ezeket aztán lenyomjuk,kétség sem férhet hozzá.
    Ezt gondolhatták?Nem tudom,de a kép egyértelmű volt.
    Ellenfelünknél 3 meghatározó játékost láttam,ezek közül egy(a centerhalfjuk)kitűnően,a másik kettő sok hibával,de veszélyesen és eredményesen játszott.
    Nálunk a 4 fő hasonló kategóriájú játékos viszont értékelhetetlen teljesítményt nyújtott:öncélúan cselezgettek,(amely oda vezetett,hogy döntő részben elvesztettük a labdát) vagy passzívak voltak,kivonták magukat a történésekből.
    Persze egy csapat nem csak 4-5 emberből áll,de ők a könnyedén elért góljaikkal tuningolták a kiegészítő embereket is,mi pedig apátiába estünk.Szellős,mondhatni huzatos volt a védekezésünk,természetes egyszerűséggel jutottak be a 16-oson belülre,ahol a gólokon kívül kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket puskáztak el,vagy a kapusunk védett bravúrral.(gondoljunk csak vissza,hányszor volt a portásunk kiszolgáltatott helyzetben,nem rajtunk múlt,hogy nem kaptunk több gólt...)
    Kegyetlen volt hallani a kapusuk megalázó-persze sportszerűtlen-kiabálását,amikor gólt lőttek:ez igen,ez focisuli volt...
    A csúcs persze a 4.gól volt:kissé pocakos csatáruk majd a félpályáról indulva labdavezetéssel is gyorsabb volt filigrán védőinknél és cselekkel fűszerezve ki tudta lőni a jobb hosszú alsót !,,,Hát,a ténynél csak azt találtam rosszabbnak,hogy meglehetős közönnyel vették tudomásul ezek a védőink,hogy még egy van a zsákban...
    Kár volt ezért a meccsért.De tudomásul kell vennünk,hogy addig,amíg azok a játékosaink,akiknek kötelességük(felelősségük) lenne a csapat szekerét húzni,nem nyújtanak alázatosabb,jobb,eredményesebb
    teljesítményt,úgy nem tudjuk az ilyen-egyébként szimpatikus-ellenfeleket legyőzni.
    Arról nem is beszélve,hogy a szekeret nem csak húzzák,hanem "tolják"is,de ezek a csapatemberek csak a "húzóktól"kaphatnak impulzusokat,példát és segítséget.
    Pedig a későbbiekben,a Royal mögötti tülekedésben a helyezéseket illetően győztes partik kellenek,1 ponttal,vagy vereséggel a sereghajtók között találhatjuk magunkat.Ezt azért -azt hiszem-senki sem akarja,ha van önbecsülése.Ugye?
    Nem mulaszthatom el,hogy gratuláljak a Kinizsinek győzelmükhöz,melyhez csapatunk igazi sportbarátsággal asszisztált...
    Ennél csak jobb jöhet,remélem már a következő fordulóban !
    Dinamo !
    U.i.Lehet,hogy az ebben a rovatban elkövetett "megjegyzéseimmel"magasra-de szerintem nem lehetetlenre-tettem a mércét és az őszinte kritikámmal
    elveszem a maradék önbizalmát egyeseknek,ezért a jövőben egyelőre befejezem a jegyzet írást,de szurkolni azért fogok továbbra is !

    VálaszTörlés
  6. a védők gyengesége mellett ki lehetne térni arra is, hogy 2 meccs óta nem lőttünk egy gólt se és még pontrúgásból se vagyunk veszélyesek
    bence

    VálaszTörlés
  7. Nem kell kitérni,teljesítményük értékelhetetlen volt.(lásd:a 6.bekezdés)

    VálaszTörlés
  8. Csak akkor érünk el valami,ha mindenki oda teszi magá nem pedig 4-5ember..és akkor nem az hogy,gyegyék a védők vagy a csatárok nem szerepelnek fényesen.
    Forza Dinamo
    Cami ;-)

    VálaszTörlés
  9. Ottó bá' irja csak bátran jegyzeteit,hátha felfogjuk mit csináltunk a pályán.4.

    VálaszTörlés
  10. Igy van ... :-) 99

    VálaszTörlés
  11. Én nagyon hiányolnám Ottó bá' véleményét, kérem ne hagyja abba!!!
    30

    VálaszTörlés
  12. Én is örülnék Ottó'bá kritikájának....

    Üdv,
    44

    VálaszTörlés