2013. október 9., szerda

ELLENFÉLNÉZŐ

Vasárnap egy feltámasztott, patinás külvárosi klubhoz látogatunk

HÁDA ÉS BUDAI NYOMDOKAIN

A mai B.R.S.C (Budapesti Rákosmenti Sport Club) annak az 1912-ben alapított, Budapest-Rákosfalvai Sport Club utódjának tekinthető, amely 44 játékost nevelt a magyar élvonalnak. Az egyesületben többek között olyan neves játékosok bontogatták ifistaként a szárnyaikat, mint Háda József, kapus (1938-ban világbajnoki ezüstérmes) és Budai II (Bednárik) "Púpos" László, olimpiai bajnok és az aranycsapat tagja.


A pártállami rendszerben jellemzően az NB III. és a BLSZ I. között liftező, külvárosi egyesület számos névváltozáson esett át. A '60-as évek közepétől kezdetben Budapesti-, majd Országos Gumiipari SC néven szerepelt, később pedig az egykor tündöklő, Taurus Gumiipari Vállalat csapataként tartották számon. A Taurus SC a rendszerváltást követően megszűnt. Az annó a Keresztúri-Kerepesi út sarkán található "brösöc" pálya helyén benzinkút, áruház és gyorsétterem épült.

A helyi kötődésű srácok által, 2001-ben feltámasztott, patinás klub az első évben kapásból kivívta a feljutást a BLSZ III-ba, két évre rá pedig már a másodosztályban szerepelt. Az elmúlt szezonban ismét a harmadosztályban indultak, ahol a 11. helyet szerezték meg, de ez a bajnokság átszervezése miatt a kiesést jelentette.

Az idei szezonban két vereséggel indultak, de immáron három forduló óta veretlenek. A Herculessel idegenben ikszeltek, az Issimot otthon 7:0-ra, a Hangost pedig idegenben győzték le 2:1-re.

A csapat gólfelelőse, Nonn Richárd (aki egyúttal az elnöki tisztséget is betölti) 5 gólnál tart a bajnokságban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése