2013. október 22., kedd

BEHARANGOZÓ: Következik a 9. forduló

Teljesítsünk egy próféciát: igázzuk le Babilont!

Szombat reggel 10 órakor!, a 9. forduló nyitómérkőzésén a Babylon FCE vendégei leszünk. A mérkőzésre az Újpest SC Sporttelepén, a patinás Duna-Cipő pályán kerül sor, ahol Urbán Flórián, labdarúgó edző és korábbi negyvenszeres válogatott játékos pályafutása kezdődött.
A BLSZ 2-ből a válogatottig
A köztudottan sokáig az alkohol bűvöletében élő, hírhedt újpesti legenda 1990-ben, 22 évesen még sörmeccseket játszott a Duna Cipő SK BLSZ 2-es csapatában, de egy évre rá, már a Volán játékosaként a válogatottba is bekerült.
A jó fizikumú, remek rúgótechnikával megáldott és megalkuvást nem tűrő játékos 1992-ben, 24 évesen a Győri Eto-ból igazolt a belga Waregemhez. Belgiumban később többek között a Mechelen és az Anderlecht profi labdarúgója is volt. Pályafutása során négyszer is visszaigazolt az Újpesthez, de bajnoki címet végül a Zalaegerszeg csapatával szerzett.
Edzőként a REAC-nál kezdett, később dolgozott Felcsúton, Pápán és a Vasasnál, jelenleg pedig a Pest Megyei I. osztályban szereplő Vecsés szakvezetője. A vehemens és megosztó személyiség hírében álló Urbán, aki 2006-ban részt vett az MTV székház ostromában legutóbb hivatalos személy elleni erőszak miatt került a címlapokra, mert állítólag lefejelt egy rendőrt.




Bábeli zűrzavar: a bitzonsági őrök Babilonja

Szombati ellenfelünk története az ókori névválasztással együtt sem ennyire szövevényes. Az egyesületet 2002-ben nem a sumérok hanem az Euro Mark Trade Kft.-nél dolgozó biztonsági őrök alapították. A csapatot baráti körben kezdték szervezni, majd mindenki hozott még egy embert. A második BLSZ IV-es szezonjukban bajnoki aranyérmet és fejljutást ünnepelthettek és egészen a 2011/2012-es szezonig a harmadosztályban szerepeltek. A 2011 óta Chefcentrum-Babylon Futball Club néven szereplő egyesület az elmúlt évben a BLSZ IV./2. csoportban a 6. helyen végzett. Az idei szezonban eddig csupán egyszer sikerült nyerniük. Két fordulóval ezelőtt az Issimot múlták felül 3:1-re. Mérlegük 1 győzelem, 6 vereség, 11 lőtt és 21 kapott gól.


3 megjegyzés:

  1. a brangörl indering sálalálala szerintem sokkal baróbb, meg fociindulósabb, de ha már lehet számot kérni, én a págópágó általam fordított, és a házival leitatott német kollégákkal közösen előadott verzióját szeretném, feltéve, ha megvan még a jutubon. khm... lehetne az amatőr se elleni beharangozóra, akkor leszek legközelebb, vagy túl nagy kérés ez egy jobb napokat is látott játékostól?
    mindenesetre hajcsatok becsülettel szombaton, csakadinamo

    csumi-imi

    VálaszTörlés
  2. Super,példaértékű bajnoki felvezetés,örülök hogy rátaláltam erre a blogra,mindig megnézem.A profik egyenszabású,sablonos ajánlója mellett a Dinamoé üdítő kivétel !
    Csoszi

    VálaszTörlés
  3. Jo lehet majd bizonyítani,hiszen Orbán a volt edzőm Reacban ;)
    Cami

    VálaszTörlés