2013. október 15., kedd

ELLENFÉLNÉZŐ

Szombati ellenfelünk, a Zuglói Kinizsi Sportegyesület 1992-ben, a Zuglói Danuvia (Központi Szerszám- és Készülékgyár) SE romjain alakult. Az 1921-ben alapított és számos névváltozáson átesett egyesület, amely az 1938/39-as szezonban az NB I-ben is szerepelt sok más, dicső múltú klubhoz hasonlóan nem élte túl a rendszerváltást.
Egy mennyei 8:1 1938-ból

Az immáron általunk is ismert, Solymosi Csaba 1992-ben, a Danuvia SE megszünése idejében azonban elhatározta, hogy nem engedi az évek óta sikeres utánpótlás csapatát szétszéledni, ezért néhány barátjával új egyesületet alapított. A Zuglói Kinizsi hivatalos színe a zöld-fehér, beceneve a zöld sólymok lett, utalva az alapítók közötti FTC szimpátiára.

Voltak időszakok, amikor egy időben 200 tag sportolt az egyesület kötelékében. Serdülő- és ifjúsági csapata a kiemelt csoportban játszott, továbbá 2 felnőtt, valamint 1 öregfiúk csapattal is rendelkezett. A felnőtt csapat rögtön az alakulás évében, az 1992/1993-as bajnoki idényben megnyerte a BLSZ IV. osztályú bajnokságot. Később a BLSZ II. osztályban is szerepelt.

2000 táján azonban ismét lezárult egy korszak. A Danuvia-pálya megszűnését követően az egyesület átköltözött a Pillangó utcai "Sütőipar-pályára", de egy áruházlánc kiszemelte magának ezt a sporttelepet is. A következmények: az egyesületnél megszűnt valamennyi utánpótlás csapat és egyedül a felnőtt gárda maradt meg hírmondónak.

A Kinizsi az elmúlt szezonban az 5. helyet szerezte meg. Az idei bajnokságban jelenleg a második helyen állnak. Egy vereség mellett 4 győzelem és 1 döntetlen a mérlegük. Érdekesség még velük kapcsolatban, hogy  a kezdőcsapatukban rendszeresen feltűnik egy hölgy is, aki korábban az MTK női csapatában is szerepelt.

Forrás: magyarfutball.hu, blsz.hu, Zuglói Kinizsi facebook oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése