2010. október 3., vasárnap

RENDHAGYÓ MÉRKŐZÉS ISMERŐS VÉGJÁTÉKKAL

Kolozsvári, 12 néző
Gólszerző(k): CAMARA (1:1) az 50., TYAHOR I a 60. percben
Szögletarány: 2-10
Csere: Nagy helyett Probáld a 28., Oláh helyett Camara és Szirony I helyett Simon a szünetben, Tyahor II helyett Czeizler az 55. percben
Sárga: Kovács
Piros: -
PERCRŐL PERCRE
5' Brávácz indításával Tyahor I törhetett kapura, aki lefutotta védőjét, majd 12 méterről lőtt, de a BIS kapusa jól zárta a szöget és védett.
8' A BIS támadója cselezgetett az alapvonalunknál, majd betört a tizenhatosunkon belülre, ahol Szirony II buktatta. Tizenegyes! A büntetőt az ellenfél kapusa végezte el, Bódaynak esélye sem volt. (1:0)
13' Brávácz csapott le egy lecsorgó labdára a balösszekötő helyén, majd egy igazítás után ballal lőtt, de néhány centit tévedett.
17' Tyahor I tört be Szirony II indításával a tizenhatoson belülre, ahol elfektette, kicselezte a kapust, majd egy picit kisodródott és rácsavarodott a labdára. Óriási helyzet volt!
20' Szép támadásunk futott a bal oldalon. Brávácz kényszerítőzött Tyahor II-vel, majd a visszakapott labdával Tyahor I-et játszotta meg, aki befelé húzott és tüzelt, de a BIS kapusa ismét résen volt.
25' Ismét Tyahor I kevergetett a bal oldalon, majd 20 méterre a kaputól befelé húzott és lőtt, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett.
30' Jobb oldali szögletrúgás után Korda elé került a kipattanó, aki igazítás után 20 méterről egyből kapura küldte a labdát, amely az elévetődő BIS játékosról ismételten szögletre pattant.
38' Probáld húzott el a jobb oldalon, majd 18 méterről lövésre szánta el magát, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett.
42' Tyahor I játszott Bráváczhoz a tizenhatos magasságában, aki egy igazítás után lőtt, de középre tartó, megpattanó lövését a BIS kapusa magabiztosan hárította.
45' Camara fordult le védőjéről a tizenhatoson belül, majd 8 méterről lőtt, de a BIS kapusa óriási bravúrral a léc fölé tolta a labdát.
50' Tyahor I tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd a középen érkező CAMARÁHOZ passzolt, aki 5 méterről elsőre a kapusba lőtt, de a kipattanó labdát a hálóba sodorta. (1:1)
60' Egy bedobás után Kovács húzott el a jobb oldalon, majd az alapvonal magasságából okosan középre gurított, ahol érkezett TYAHOR I, aki kegyetlenül a hálóba bikázott. (1:2)
62' Camara próbált meg lefordulni a tizenhatoson belül a védőjéről, aki nemes egyszerűséggel elkaszállta, de a bíró sípja néma maradt.
64' Tyahor I küldte 20 méterről elemi erővel a kapura a labdát, amely a felső lécen csattant.
67' Szirony II fejelhetett 11 méterről szabadon kapura, Probáld jobb oldali beadása után, de erőtlen fejese a kapu mellé szállt.
69' Fölösleges szabálytalanság után a jobb oldalról, közvetlenül az oldalvonal mellől jutott szabadrúgáshoz a BIS. A beívelt, valakinek a fején megcsúszó labda mindenki felett átszállt a hosszúra, amelyre az egyik BIS játékos eszmélt a leghamarabb, és közvetlen közelről a hálónkba fejelt. (2:2)
-------------------------------------------------------
Másodszorra kellett szervezési hiányosságok miatt új helyszínt találnunk és gondoskodnunk arról, hogy egyáltalán lejátszhassuk a mérkőzést. A Kolozsvárin aztán kiderült, hogy a bíróknak máshol is jelenésük van, ezért rendhagyó módon, mindenfajta bemelegítés nélkül 35 perces félidőket játszottunk. Nagyon hiányzott az 20 perc!
Az első félidőben csapatunk jelentős része álmosan és kapkodva futballozott, a második félidőben aztán meddő mezőnyfölényt és számtalan gólhelyzetet sikerült kialakítanunk, de a helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő. A végjátékban sajnos ismét nem koncentráltunk eléggé, és az utolsó percben kapott góllal végül egyenlíteni tudott a BIS. Búslakodni azonban nincs okunk, ismét vesztett állásból fordítottunk, összességében jól játszottunk, de a tanulságokat le kell vonjuk.

7 megjegyzés:

  1. Rock!
    Tanulság - tanulság hátán.Tanulság, hogy a Dinamban játszó emberek mindegyikét hajtja a vágy, hogy játszunk, várjuk a hétvégéket, mint gyerekek a karácscnyt. Talán ennek is köszönhető, belemegyünk olyan szituációkba, mint a szombati 2x35 perc, ahelyett, hogy elhalasztanánk a mérkőzést vagy más sokkal kedvezőbb kompromisszumot válasszunk.
    Ehhez képest talán utolsó tanulság, hogy az Építők pályára szervezett mérkőzéseink elmaradnak és az ellehetetlenített állapotokat, MI szervezzük át folyamatosan. Ez az egyik legpozitívabb erénye a csapatnak, de el kell ismernünk, hogy innentől egy hasonló "kapkodás" fejben is szétzilál minket. Ez tökéletesen látható volt szombaton. És akkor mostantól remegjen az ember gyomra, ha bele kell gondolni abba, hogy még 3 mérkőzésünk lesz az Építők pályán??? Már bocsánat, de egy nagy szart!(és akkor finom voltam!)
    Javasolnám, hogy amennyiben fizetünk mindenért, az edzésért ( ezért örök hála amúgy a Kolozsvári Crewnak!), a bajnokságért valamint a "SZERVEZÉSÉRT!!!!" a ligának, akkor vagy személyes tárgyaláson vagy nyílt közleményben kérjük ki magunknak ezeket a körülményeket!!! A csapat nevében!!!
    Ehhez azonban szerintem szükség lenne minden csapattársunk véleményére, ugyanis alapvetően csak néhány ember foglalkozik folyamatosan a csapat érdekeivel. Ők azonban éjt-nappallá téve tesznek a csapatért!
    Tehát most igazán egy kis összefogásra lenne szükség, ami sosem árt és talán a pályán is érzékelhető változást hozna. Még mielőtt bárki megfeddne, hozzátenném, hogy én nem tartozom (én sem!)azon emberek közé akiket az előbb említettem. De szeretnék tenni érte és ha lehet teszek is. Lehet ez is egy tanulság mások vagy mindenki számára.
    Tehát felhívás Dinamo! Itt a blogon várnám (lehet csak én?!) mindenki véleményét, ötletét ezzel kapcsolatban. Az 1-s mezszámtól a 69-s mezszámig!
    A 18-s mezszámú pityesz voltam!
    Csak a Dinamo!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a csapatnak, végre futballt lehetett látni,passzokkal, helycserékkel és lelkesedéssel.Feltünő volt az is, hogy életerős lövésekkel riogattátok az ellenfelet,más kérdés hogy ezek többsége a betömörülő védőkről pattant vissza, de ugye nyilvánvaló, hogy lövésből lesz a gól...Peches meccs volt, de ebből a játékból lehet épitkezni,ilyen produktummal lehet nyerni, 3 pontokat szerezni.De nagyon fontos:ennél jobban lehet és szabad meccselni, de rosszabbúl, gyengébben nem !
    5-6 jó egyéni teljesítmény tartalmas csapatjátékot eredményezett, ezt tartani kell, ill.fejleszteni lehet.Ebben a mezőnyben lépéselőnybe kerülnek azok a csapatok,amelyek néhány játékos dominanciája mellett,kondicióban
    fölényben vannak.Ezt pedig sportszerű felkészüléssel és lelkes, odaadó játékkal el lehet érni.
    Senki ne ájuljon el magától,akinek a zongorát kell cipelni, az cipelje,akinek pedig azon játszania kell,az a csapat iránti felelősséget átérezve,játszon rajta eredményesen!
    Na szóval hajrá Dinamo,faljuk fel uzsonnára a következő,harmadosztályú skót szoknyapecéreket !

    U.i.A 18-as mezszám birtokosa jól beszél,a tiltakozás jogos, felnőtt emberek játékáról és idejéről van szó,ezt ne csak a csapatok, hanem a szervezők is vegyék komolyan !

    VálaszTörlés
  3. ..oszt hanyas vagy?:))))))))))
    a 18-s.

    VálaszTörlés
  4. Valami azt súgja, hogy tiszteltbeli elnökünk, vagyis apám sorai ezek, de lehet, hogy tévedek.
    Azzal pedig, hogy ne szórakozzanak velünk maximálisan egyetértek. Javaslom nyújtsunk be egy hivatalos petíciót, ne nézzenek már minket hobbistának!
    10

    VálaszTörlés
  5. ..uh bocsánat, azt hittem Te írtad! azért mosolyogtattam meg a végét! egyetértek! de hozzászólhatna igazán mindenki!
    18

    VálaszTörlés
  6. velem lehet szrórakozni a hét minden napján - csak felhívsz, és már mehetünk is... 06 90 365 3987

    azzal, hogy a DINAMO TORPEDO nevezetű csapattal szórakoznak én sem értek egyet, noha a magam vidéki módján egész másként látom ezt a szitát:

    - az építők pályán kialakult kalamajka után MI magunk vállaltuk, mi több, MI magunk szerveztük meg a 2x35 perces meccset. MI a DINAMO TORPEDO, és nem a zíkó, nem a bali, és nem is a BIS, amely csapatot egyébként dirib-darabra kellett volna vernünk, ahelyett, hogy ebben a rájátszásos rendszerben újabb két pontot basszunk ki az ablakon, ahogy azt, ugye mifelénk mondani szokás.

    - nemigen látom értelmét bármiféle petíciónak, és ennek a fentebbi eső után köpönyegen túl még egy oka van, éspediglen a következő: minekutánna az a célunk, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset, ne baszogatással kezdjük a dolgot a szervezőség felé, mégha ez esetben jogos is volna a nemi erőszak. és nem az andyt (aki a múltkori eső idején pl kotrrektül értesített bennünket), vagy a tökömtudjakit védeném meg ezzel, ez a következetes gesztus a DINAMO számára hasznos, mégpedig a szervezőséggel történő további (vagy inkább most kezdődő) együttműködés végett, amelyre szemlátomást nagyon is szükség van. szerintem.

    - van egy söröm rá, hogy akad a csapatunkban olyan, akinek mégcsak fogalma sincs arról, hogy tökéletesen funkciótlan minőségemben én pl a keddi futást szervezem. eleddig nullaközeli eredménnyel, de ez megint egy más lapra tartozik. a lényeg: megvan nekem a lajos száma, megvan az istván száma, mind a gabi, mind a betty gondosan összegyűjti, és félreteszi részemre a maradék sört, és ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor a lajos felhív, hogy most ne hozzak futócuccot, mert traktorozni fogunk a tolólappal – és mindeközben a pálinkáját szürcsölgetjük a john deeren. vagy, ha én akarok pályát szerezni a vezetőség köveskáli kirándulása miatt, felhívom, és a legjobb tudása szerint segít, majd újból megkínál a sajátjából, és ha történetesen eszkimók volnánk, jutna más egyéb is. végül fogom magam, és szokás szerint ezt is kiírom a ’dinamo hét’-be, hogy mindenik csávó tudjon a dolgokról

    - megintcsak szerintem, ennek mintájára nem ártana a különféle tulajdonosok és mindenféle igazgatók, meg más egyéb mitológiai lények mellé egynehány újabb nemecsek ’dinamo’ ernő, aki pl elkéri az építők pálya számát, hamár úgyis olyan gyakran akad gondunk velük az időjárás, meg miegyéb okán. meg egy olyan is, aki nemcsak megszerzi, de képes megtartani az orcy telefonos elérhetőségét. megint más feljegyezhetné a MI honlapunkra mindezt. meg az összes rohadt pálya, rövidlátó játékvezető, külföldi szervező, ellenfél csapat, olcsó kocsma, dinamo játékos, és persze a mennybéli magasságos – akihez a 18-as szerint pl eső esetén fordulnunk kellene – nevét, címét, telefonos, illetve internetes elérhetőségét, arra az esetre, ha bármelyikkel gondunk adódna. és megint csak valaki más, tudós ember, aki beszél külföldiül, értekezzen a ligával rendszeresen. nem szégyen az.

    - nagyjából ennyi volna, részemről, azzal együtt, hogy mindenki más is tegye hozzá, ami a saját részéről még akad, mert biztos akad sok más egyéb is

    csumi-imi

    VálaszTörlés
  7. Sracok,
    Bár én is látom azokat a jó és rossz dolgokat amiket az elöttem szolók írtak, de a héten megis minden nap keserű szájízzel keltem. Újabb 2 pontot szortunk el - basztunk el, ahogy azt a Szesziek felé mondják -.
    Tudjuk, hogy ez nem a premier league, ugyhogy a szervezessel vannak és lesznek gondok. Azt hogy 2×35 perc volt a meccs azt én - és szerintem a csapat nagy része - csak a félidőben tudta meg, de biztos volt aki ezt tudta az elso sípszó elött. Legközelebb szóljon. Azt, hogy kurva sok helyzetet hagyunk ki már megszokhatuk. Örüljönk, hogy kidolgozzuk őket és bízzunk benne, hogy legközelebb berugjuk nagy részüket.
    De szerintem a legfontosabb, hogy vonjuk le a megfelelő tanulságokat; senki ellen nem mehetünk biztosra!!! Ha fejben nem vagyunk ott, nem a találkozó első perctől de a megbeszélt találkozótól kezdve, akkor úgy járunk mint eddig mindhárom bajnokinkon: hátrányból és szervezetlenségből kell visszajönünk a meccsbe. Ha a csapatunk nem küzd, hajt, csuszik, maszik, és minden játékos kész meghalni a pályán nem érdemes pályára lépnünk. Ha így állunk hozzá akkor nem kell rossz szájízzel felkelnem és az eredmény is jönni fog!!!
    Ziko

    VálaszTörlés