2012. november 25., vasárnap

Tudunk mi így is!

Három vereség után végre győztünk
 Budapest Football League - 9. forduló
Fáy utca, 26 néző

Gólszerzők: n.a. (85'); illetve Camara (15'), Szita (36', 62'), Kovács (75')
Csere: Bánhalmi ⇆ Papp a 32. percben, Kis ⇆ Matócsi a szünetben, Szirony II ⇆ Bóday a 60. percben, Papp ⇆ Szirony I a 70. percben és Juhász, Krőzsel ⇆ Machut, Szüllő a 80. percben.
Sárga: -
Piros: -
Szögletarány: 3-1

PERCRŐL PERCRE

Nikivel és a Grind párossal pontban 2-kor érkezünk a Fáy utcába. 
Az öltözőépület előtt már javában gyülekeznek a spílerek. A kancellár pénteki figyelemfelhívásának köszönhetően villan egy pár bankjegy. Kezdenek elhárulni az akadályok. Valamivel fél három után 16 sikerre éhes Dinamo játékos jön ki az öltözőből és indul meg a pálya felé. 
A kezdő sípszó előtt Zsófi még diszkréten, kizárólag szakmai szempontok mentén érdeklődik a kezdőcsapat összeállításával kapcsolatban. A téma láthatólag a többi kispadon helyet foglaló "játékosfeleséget" is lázba hozza. Kiállom a próbát, de most már tényleg kezdődhetne a mérkőzés.

Kezdődik a mérkőzés.
Egy felharsogó megafonból a Dinamo Himnusz első strófája tölti be a teret: "Ha az összes bomba felrobbant, az utcán háború dúl…". Szurkolóink hihetetlen hangulatot varázsolnak, egyszerűen szenzációsak.

3' Lábról-lábra, szépen járatjuk a labdát - a franciák csak nyomozzák. Egy ritmusváltást követően Camara az alapvonal közeléből középre játszik, Karesz és Kis is kaput találhatna, de utóbbi belebonyolódik a cselekbe, túljátszuk a helyzetet.

A pályán Szitát kell nyugtatni. Alig telt el 3 perc, de már mindenkivel összeveszett. A kispadon - a bíztató kezdésen kívül - a Hajdú utca felöli kapu mögötti események adnak okot némi derűre. Szinkronban sántikálva érkeznek sérült játékosaink - Czeizler és Oláh. A libasort Pali bá' zárja.

15' Szita - aki időközben újra a játékra koncentrál - megrázza magát és a leshatáron kilépő Camara elé varázsolja a labdát. CAMARA lerázza védőjét, betör a 16-oson belülre, majd 12 méterről, jobb külsővel a hálóba pofozza a labdát. (0:1)

23' Gérôme nagyon jól keverget, majd szökteti a beinduló támadót, de jön Grind és hatástalanítja a helyzetet.

26' Krőzselt szerelik az oldalvonal mentén, a drukkerek szerint szabálytalanul. 

Tunyi a szájához emeli a megafont:
"Tudjuk, hogy hol parkolsz."

30' Kovács végez el egy szabadrúgást, 25 méterre a kaputól, de középre tartó labdáját a Paprikás kapusa biztos kézzel hárítja.

32' Szabadrúgáshoz jut a Paprikás. Ajaj, gondolhatják néhányan, akik látták a múlt heti meccsünket. Ezúttal azonban minden másképp alakul. A beívelésre Grind kilép a kapujából és lehúzza a labdát a levegből. Úgy tűnik, ma földön és levegőben is verhetetlen.

36' Egy jobb oldali bedobás után Kis fejjel készít SZITA elé, aki a 16-os sarkáról egy pattanás után, félfordulatból kilövi a jobb felső sarkot. (0:2)

Félidő.
Ottó bá' citrommal és meleg teával várja a levonuló csapatot. Biztos vezetésünknek köszönhetően jó a hangulat. Cserejátékosaink a pályán melegítenek. Kis továbbáll, a Kamino Kupán van jelenése. Helyette Matócsi lép pályára, aki kihúzódik a bal szélre. Kovács megy centerbe, Camara pedig Kis helyét veszi át a középpályán.

Kezdődik a második félidő.

53' Egy Camara-Kovács összjátékot követően utóbbi húz kapura. Gyorsaságát kihasználva labdával is lefutja védőjét. Betörve a tizenhatoson belülre enyhén kisodródott helyzetből lő, de lövését a Paprikás kapusa üggyel-bajjal hárítani tudja.

62' Camara zseniális módon, külsővel szökteti saját magát a bal oldalon, majd betör a 16-oson belülre és a középen érkező SZITA elé tálal, aki 10 méterről a léc alá bombázza a labdát. (0:3)

Szita gólörömében egészen a kispadig, pontosabban Zsófi karjaiba szalad és joggal gyűjti be a gratulációkat. Egy-két gúnyos, ám jóindulatú "operett-focista" beszolás elhangzik, de Sirály a mai napon alaposan rácáfol a kétkedőkre.

70' Nagy buktatja a Paprikás támadóját a 16-oson belül, tizenegyes! A Paprikás játékosa lő, de Grind vetődik és óriási bravúrral szögletre üti a jobb alsó sarokba tartó labdát.

73' A Paprikás kapusának kell tisztáznia egy helyzetet a 16-os magasságában. Felszabadítási kísérlete pont Matócsi elé kerül, aki 40 méterről, jobbal! egyből visszaemeli a labdát. Emelése átszáll a kapuson, lepattan az ötösön, de sajnos néhány centivel fölé száll. Óriási gól lett volna.

Tunyi ismét szájához emeli a megafont:
"Győőőőőzni fog a Dinamo! Így van, vagy nem így van?"
"Győőőőőzni fog a Dinamo! Igazam van, vagy igazam van?"

75' KOVÁCSOT buktatják a tizenhatoson belül, tizenegyes! A büntetőt a sértett maga végezi el és magabiztosan értékesíti. (0:4)

"Szüllő Petit a csapatba!" harsogja a lelátó...

80' Elérkezett a várva várt pillanat. Drukkereink ovációja közepette Krőzsel helyett Szüllő, avagy más nevén, a "Hentes" lép pályára.

85' A végére csak összejön a becsületgól a Paprikásnak. Egy rövid felszabadítási kísérlet után a Paprikás középpályása 16-ról, egyből kapura tűzi a pattogó labdát, amely Grind felett a hálóba vágódik. (1:4)

Vége a mérkőzésnek.
Szurkolóinknak és a csapatnak is jár a taps. Szép volt fiúk! A három vereséget követően nagyon ránk fért ez a győzelem. 

OFF:
Ultra-riadó az öltözőben! Tunyi útban a mellékhelység felé beugrik és gratulál a csapatnak. Ha már itt van, nem rest újra elmondani, hogy szar a taktikánk és, hogy 3-4-2-1-es hadrendben kéne pályára lépnünk. Hamar megegyezünk: egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet. Percek múlva már örömittasan robogunk Tunyival és Grind-ékkal a belváros felé…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése