2012. november 28., szerda

Ellenfélnéző

A Hellas Cyprus FC kimondottan jól kezdte a szezont, majd erősen visszaesett. A Szigeti legyőzése után döntetlent harcolt ki a Manager és a Celtic ellen is - ami azért figyelemre méltó -, de az utóbbi 5 fordulóban sorra vereséget szenvedett. Múlt heti ellenfelünk, a Paprikás és az Orczy is egyaránt egy hetest rámolt be nekik.


A bajnokságban a Hellas kapta a legtöbb gólt - összesen 35-öt -, ami nem túl acélos védekezésre és kapusteljesítményre vall, ugyanakkor intő jel, hogy hozzánk képest sok gólt - összesen 17-et - szereztek, ami hatákony támadójákot és remek egyéni teljesítményeket feltételez.

A történelmünk során első ízben a 2009/2010-es szezonban találkoztunk a Hellas-al. A szeptember 26-án, a Róna utcában lejászott mérkőzésen 2:0-ás vereséget szenvedtünk. A meccs Tóth korai kiállítása és a pályán lezajlott lökdösődések, tömegjelenetek miatt is örökre emlékezetes marad. A várva várt visszavágóra már nem kerülhetett sor, ugyanis a Hellas időközben visszalépett a bajnokságból. A mérkőzés 3 pontját 3:0-ás gólkülönbséggel írták a javunkra.

Legutóbb 2011. október 1-én meccseltünk a Hellas-al és 6:2-es győzelmet ünnepelhettünk. Az elmúlt évben ez volt a legnagyobb arányú győzelmünk. A mérkőzés sajnálatos krónikájához tartozik, hogy a meccs során az ellenfél két játékosa olyannyira öszeveszett egymással, hogy a végén ököllel estek egymásnak. A mérkőzés akkori tudósítása (szaftos jelenetek nélkül) itt olvasható.

Vasárnap is küzdelmes, felfokozott hangulatú mérkőzésre van kilátás, ahol döntő lesz, hogy melyik csapat bírja jobban idegekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése