2012. november 18., vasárnap

Egy félidőnyi jó játék kevés volt az írek ellen

Sorozatban harmadszorra is kikaptunk
 Budapest Football League - 8. forduló
Kövér Lajos utca, 20 néző

Gólszerzők: n.a. (25'), n.a. (27'), n.a. (33'); Sziriony I (20'), Krőzsel (60')
Csere: Juhász ⇆ Machut a 17. percben, Szita ⇆ Karesz a 35. percben, Karesz ⇆ Szita a szünetben, Krőzsel ⇆ Szüllő a 65. percben, Szirony II ⇆ Karesz és Szirony I ⇆ Juhász a 72. percben, Machut ⇆ Horváth a 80. percben.
Sárga: Krőzsel
Piros: -
Szögletarány: 2-6

PERCRŐL PERCRE

Nagyjából negyed ötre befut a hadra fogható játékosok zöme. 
A múlt heti keretből Kis, Ónodi, Matócsi és Papp nem jelentkezik játékra, de Horváth, Krőzsel és Machut személyében régen látott arcokat is üdvözölhetünk. A dohányzásra kijelölt 3x2 méteres sáv megtelt. Tunyi szerint szar a taktikánk, Imi falatozik - na jó, még egy sportcigi, aztán irány az öltöző.

Kezdődik a mérkőzés.

5' A bal oldalon Camara játszik össze Kordával, aki célba veszi a kaput, de a 16-os sarkáról leadott lövése a bal felső sarok mellé száll.
8' Kovács lép meg egy hosszú indítással, majd 16-ról, enyhén kisodródott helyzetből a kapu mellé lő.
15' Egy jobb oldali beadás után a Shamrocks támadója félfordulatból, fél méterrel a kapunk fölé ollózza a labádt.
17' Egy kemény ütközést követően Juhász sántikál le a pályáról. A helyét a csapatunk jelenleg egyetlen Fritz-e, Machut veszi át.

A játékunk döcög, de kispadnál ekkor még remek a hangulat. Bóday élccel fűszerezett megjegyzéseit Oláh, Horváth és jómagam igyekszünk tromfolni, váltakozó sikerrel.

20' Krőzsel hosszú bedobását Kovács a 16-oson belül megcsúsztatja, SZIRONY I pedig a felszabadítani igyekvő védőket megelőzve, 5 méterről, ballal a hálóba bombázza a labdát. (0:1)
25' A Shamrocks játékosa 22 méterről, szabadrúgásból kilövi a bal felső sarkot. (1:1)
27' A félpálya közeléből ugyanaz a játékos ível szabadrúgásból az 5-ös sarkára, melyet a Shamrokcks támadója szabadon lekezelhet és gólra vált. (1:2)
33' Újabb szabadrúgás, ezúttal a jobb oldalról. A labda mindenki mellett elszáll, kívéve a Shamrocks játékosát. (1:3)

Déjà vu. Ismét percek alatt fordult a kocka. Összeestünk, szitkozódunk - szégyen és gyalázat, ami a pályán történik. Szita lejön, a helyét Karesz veszi át. A hangulatnak lőttek.

Félidő.
A többség dúl-fúl, néhányan letargikus állapotban vannak. Csak nehezen gyűlünk egybe. Ígéretesen kezdtünk, de összességében csapnivaló félidőn vagyunk túl. Össze kell kapni magunkat, ennél csak jobb jöhet. Simon, Camara és Korda perverz optimista. Szita önkényes számüzetése véget ért, játékra jelentkezik. Grind még elszív egy cigit, aztán jöhet a második félidő.

52' Korda szöglete nyomán Krőzsel bólint kapura, de célt téveszt.
58' Ég a ház. Egymás után háromszor kerül helyzetbe a Shamrock támadója, de végül Simon akrobatikus mozdulattal a gólvonalról tisztáz.
60' Egy szöglet utáni lecsorgó labdát Korda ível vissza a kapu elé, melyet az elől ragadt Krőzsel, lesgyanús helyzetben 10 méterről a kapu bal oldalába fejel. (2:3)
68' Szirony I cselezi le magát az alapvonalra, majd középre ível. A hosszún ígéretesen érkezik Kovács, de lövése a kerítésen csattan.
75' Camara-t futtatjuk lyukra, aki 1:1-ben tör kapura. A labda egyre gyorsabb, Camara megprógálja elpöckölni a labát a kapus mellett, de az ellenél egyese jól zárja a szöget, önfeláldózóan elé vetődik és meg is sérül.

Vészkapussal folytatja a Shamrocks, de nemcsak ezért csillan fel a remény. A második játékrészben teljesen más arcunkat mutatjuk: cselezünk, passzolunk, kényszerítőzünk és döntően megnyerjük a párharcokat. Az utolsó passzok nem mindig jönnek be, de végre játszik a csapat - mi ebben a nehéz?

85' Szép kombinációk után a jobb oldalon Camara sarokkal készít Horváth elé, akinek a középre rajzolt beívelését a hosszún érkező Kovács a külső kapufát érintve az oldalhálóba fejeli. Óriási helyzet volt.
92' Az utolsó esély egy időntúli szögletrúgás. Korda szögete után a labda kipattan, Karesz egyből kapura tűzi, de a Shamrocks védője testtel blokkolja a lövést.

Vége a mérkőzésnek.
Mint már oly sokszor bebizonyosodott, egy félidőnyi játék kevés a sikerhez. Jövő héten a Paprikás következik - jó lenne, ha a második játékrészben tapasztalt bátor és vagány felfogásban, csakis a mérkőzésre koncentrálva, egymásért küzdve és nem utolsó sorban minden méltatlankodást nélkülözve futnánk ki a pályára. Hiszen ez is bebizonyosodott, tudunk mi így is, sőt nem is akárhogy!

1 megjegyzés:

  1. Kedves Csapattársaim!

    Akinek tartozása van, azt kérném, hogy keddre hozza, ellenkező esetben egy juventus-chelsea meccsnézés realizálodhat a büfében....

    NK

    VálaszTörlés