2011. március 7., hétfő

ELSŐRE NEM ROSSZ

LEGENDS LIGA, 10. FORDULÓ
Kolozsvári, 20 néző
Csere: Camara helyett Oláh, és Nagy helyett Tyahor II (a szünetben), Kovács helyett Szirony I (az 52. percben), Brávácz helyett Rohácsi (a 60. percben), Szirony II helyett Cseh (a 65. percben), Horváth helyett Czeizler (a 70. percben), Oláh helyett Camara (a 82. percben)
Gólszerző: Tyahor I (12. perc)
Sárga: Nagy (37. perc)
Piros: -
Szögletarány: 12:3
Dermesztő hideg, villanyfény, és Tunyival az élen mintegy 10 lelkes Dinamo szurkoló várta a kivonuló csapatokat a Kolozsvári Tamás utcában. Az előjelekhez képest bő kerettel vágtunk neki idei első mérkőzésünknek, amelyen Makláryn kívül - aki a bemelegítés során kisebb húzódást szenvedett - minden rendelkezésre álló játékosunk lehetőséget kapott.
PERCRŐL PERCRE
12' Bráváczot buktatták 22 méterre az ellenfél kapujától. A szabadrúgást TYAHOR I végezte el, és mesterien lőtt a bal alsó sarokba. (1:0)
16' Camara szöktette Bráváczot a balösszekötő helyen, aki egy igazítás után ballal megcélozta a hosszú sarkot, de a kapus résen volt.
20' Brávácz szöglete után Szirony I tisztán fejelhetett kapura, fejese azonban fél méterrel a bal kapufa mellé szállt.
22' Az írek is életjelet adtak. Tetszetős kombináció után a 10-esük lőhettet 16-ról kapura, de Bóday magabiztosan magához ölelte a játékszert.
25' Egy szöglet utáni kipattanót Nagy szelidített meg és lőtt kapura, de lökete a felső léc fölött hagyta el a játékteret.
32' Ismét szöglet utáni kipattanó. Ezúttal Tyahor I került lövőhelyzetbe, sistergős bombája az 5-ös magasságában belevetődő védőben akadt el.
36' Brávácz szöglete után Camara emelkedett a legmagasabbra, középre tartó fejesét azonban az írek kapusa hárította.
55' Élesen belőtt Shamrock-szöglet csattant a bal oldali kapufánkon és perdült az alapvonalon túlra.
62' Ígéretes ír támadás végén 14 méterről lőhetett kapura az írek egyik játékosa, ezúttal a jobb oldali kapufa mentett meg minket a góltól.
75' A Shamrocks egyik játékosa került lövőhelyzetbe 12 méterre a kapunktól. Lövésébe Bóday még belekapott, amely a kapufát érintve hagyta el a játékteret.
80' Czeizler szánta el magát lövésre a kaputól 20 méterre, de az ír kapus magabiztosan hárított.
85' Egy lecsúszott, jobb oldali beadásba az 5-ös magasságában bele tudott kotorni az ellenfél egyik csatára, amely így a hálónkban landolt. (1:1)
90' Rohácsi lábában volt a győztes találat, de 18 méterről leadott lövése a felső lécet érinte hagyta el a játékteret.
ÉRTÉKELÉS
A mérkőzés elején tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, az első félidő jelentős részét nagyon megnyomtuk, időnként beszorítottuk az íreket a kapujuk elé, és akár több gólt is szerezhettünk volna. A folytatásban adok-kapok mérkőzés alakult ki, főleg mert labdabirtoklásban túlságosan majrésok voltunk, illetve mert továbbra is indítgatni akarunk és nem tesszük le a labdát, nem játszuk az "egyszerűt", ebben mindenképpen előre kell lépnünk. El kell ismerni, a második félidőben a Shamrocksnak voltak nagyobb helyzetei, többször is rezgett a léc. A végjátékot pedig szokás szerint nem bírtuk, és egy szerencsétlen gól megfosztott minket a bravúrtól. Összességében úgy gondolom, igazságos döntetlen született.
Jók: Bóday, Korda, Tyahor I, Probáld, Nagy

2 megjegyzés:

  1. bámulatos beszámoló! csak nézem, mint kurva az üdülési csekket...
    a forduló többi eredményéről tudni valamit?

    csumi-imi

    VálaszTörlés
  2. köszi srácok, hogy ismét bevettetek a csapatba, jó érzés egy ilyen közösségben pályára lépni! 5 percen múlt, de igazságos a döntetlen! totti

    VálaszTörlés