2011. május 22., vasárnap

DINAMO FIESZTA

LEGENDS LIGA, 17. FORDULÓ
Kolozsvári, 18 néző
Gólszerzők: Kovács (4), Oláh, Szirony II
Csere: Matócsi helyett Korda (a szünetben), Cseh helyett Matócsi (az 55. percben), Oláh helyett Cseh (a 75. percben), Szirony II helyett Oláh (a 85. percben)
Sárga: -
Piros: -
Szögletarány: 2:7
12 hadra fogható játékossal, köztük a térdsérülése után visszatérő Matócsival a kezdőben, valamint rendhagyó módon 2 játékvezetővel és 30 fokos hőségben kezdődött a találkozó.
Mire Tunyi és HC befutott már 2:0-ra vezettünk, de ezúttal a későn jövők sem maradtak le semmiről, hiszen Kovács vezérletével csapatunk magabiztos játékkal és további gólokkal szórakoztatta a kispadon hullámzó, valamint a nézőtéren helyet foglaló szurkolókat.
A lefújást követően előszőr tiszteletbeli elnökünk, Ottó bá' vendégelte meg a győztes csapatot, a továbbiakban pedig a létesítményből távozni nem akarók a helyiek vendégszeretetét élvezték, és az általuk készített halászléből falatozhattak.
PERCRŐL PERCRE
15' Jobb oldali beadás után KOVÁCS bólintott 9 méterről a léc alá. (0:1)
23' Jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után OLÁH fejelt a kapu jobb oldalába. (0:2)
35' KOVÁCS szerzett labdát a bizonytalankodó védőjétől 20 méterre a kaputól. Egy rövid szóló után egy lövőcsellel elfektette a kapust, majd közvetlen közelről a bal alsó sarokba helyezett. (0:3)
52' Ügyesen végigjátszott Celtic III kontra végén az egyik támadójuk belsőzött 8 méterről a hálónkba. (1:3)
60' Formás támadás végén ismét jobbról szállt középre a labda, és KOVÁCS ezúttal is bólintott. (1:4)
67' Újabb Celtic III gól. (2:4)
74' Ónodi szöglete után SZIRONY II emelkedett a magasba, és fejelte vissza a labdát oda, ahonnan jött. (2:5)
80' Kovács tört be a tizenhatosra a bal oldalon és lőtt, de lövése elakadt az egyik védőben. A visszapattanó azonban ismét KOVÁCS elé került, aki másodszorra már nem kegyelmezett. (2:6)
----------------------------------------------------------------------------
Régóta áhított, hatékony támadójátékkal rukkoltunk elő, amit a 6 szerzett gólunk melletti 3 meg nem adott találatunk is jól példáloz. A néhány alapjátékosát nélkülöző Celtic III ellen végre volt mélységi játékunk, Kovácsot - aki nagyon élt - rendszerint sikerült megjátszanunk, és a széleken is jól léptünk be a játékba. Hátul a két bekapott gólt leszámítva stabilak voltunk, Kiss ezúttal is tanári módon futballozott.
A második félidőben Korda beállásával a középső harmadot is uralni tudtuk, aminek köszönhetően számtalan helyzetet sikerült kialakítanunk, így győzelmünk akár nagyobb arányú is lehetett volna.
A realitás talaján maradva kijelenthető, hogy a hátralévő két mérkőzésünkön komolyabb játékerőt képviselő csapatokkal találkozunk - a következő hétvégén szabadnaposak leszünk - de ebből a győzelemből, és a mutatott játékunkból önbizalmat meríthetünk a folytatáshoz.
JÁTÉKOSOK OSZTÁLYZATA
Tóth (5) - Szirony I (5), Kiss (8), Makláry (6), Matócsi (5) - Szirony II (6), Cseh (5), Nagy (5) - Ónodi (5), Kovács (9), Oláh (6)
Csere: Korda (7)

2 megjegyzés: