2015. április 6., hétfő

ÖSSZEFOGLALÓ

Meccsösszefoglalók
 
2015. március 29, Kolozsvári Tamás utca, 30 néző
 
 
PRÓKÁTOR SE - DINAMO TORPEDO
                    4-1
                   (2-0)
 
Erősen tartalékos felállásban, a mérkőzés egyes szakaszaiban sérülések miatt emberhátrányban játszottunk a listavezető ellen. Mivel e sorok írója is a távolmaradók számát gyarapította, izgatott telefonbeszélgetésekre és néhány mélyinterjúra tudok támaszkodni a meccs rövid összefoglalójakor.
 Ezekből az derült ki, hogy megint sok szurkolónk elkísért minket a szívünknek egyébként oly kedves II. kerületi pályára, ahol hosszú éveken át edzettünk, és megannyi győzelmet arattunk még a Budapest Expat Leage-ben. De szép is volt ! Milyen jó volt fiatalnak lenni, csak hát: https://www.youtube.com/watch?v=iWzhNu3QERI
 Most, hogy a szokásos zeneszámot e kanyarral közzétettük, beszéljünk a meccsről, ami a rossz előjelek után sajnos még sötétebben folytatódott, ugyanis két súlyos sérülés miatt a 15. perctől emberhátrányban játszottunk a kivételesen késő , otthoni problémák miatt holtfáradt Zico megérkezéséig. Közben az ellen berámolt két gólt, azt mesélték, szokásos játékukat játszva ( a széleken beinduló játékosaikat hosszú labdákkal keresve, távoli lövéseket bátran vállava) tették mindezt, de megmondom őszintén inkább a Dinamo-ra voltam kíváncsi múltat kutató-feltáró beszélgetéseim során. Például többen megerősítették, hogy a mérkőzés során legalább négy, de olyan is volt, aki szerint öt (!) komoly helyzetet alakítottunk ki, olyan helyzeteket, amiket kihagyni nagyobb művészet volt, mint esetleg gólra váltani, például. Itt közbeszól az eseményeket távolról, objektíven szemlélő történész: lehet, hogy a körülményektől nem tudtuk függetleníteni kellően magunkat, és ez a kis hiányzó koncentráció  vezetett a döntő momentumoknál a hibás döntéshez. A - mintegy a kirakóst lassan összeillesztő , de a tulajdonképpeni ábrát nem saját vérével ( esetünkben szó szerint!) megszenvedő  utókor gőgjével jelentem ki: ez bizony az edző felelőssége minden körülmények között - már hallom is a felháborodott tiltakozást. És erre, láss csodát! maga a fenntebb megszólítottak adnak csattanós választ, hiszen becsületgólunkat az alábbi, csatárokat megszégyenítő módon szerzik meg.
 A 90. percben négygólos hátrányban Korda végzett el szabadrúgást a kaputól 30 méterre, jobb oldalról. A hosszúra ívelt labdát Szirony II belsővel, ballal a kapust átemelve jutatta gólba. (1-4)
Az ellenfélnek gratulálunk, sajnos ebben a szezonban nem derült ki mire lettünk volna képesek a csoportból nagy eséllyel továbbjutó ellen, ha tényleg mindenki hadra fogható. DE a Dinamo minden játékosa egyenértékű harcosa közös ügyünknek, és, akik jelen voltak egybehangzó vélemények szerint kitettek magukért, és egy kis szerencsével - nem szeretem ezt a szót, kiki helyettesítse be, amivel akarja, nekem már megvan - ezen a meccsen is megnehezítettük volna a Prókátor dolgát. Reméljük még találkozunk velük, lehetőleg felsőbb osztályban (mosoly jel, kacsintással), ahol nemes bosszút állunk idei oda-vissza betlinkért. ( A többi csapat nyilván még a tavaszi szezonban megkapja, mint  mindjárt a következő hétvégén a kormányőrök.Hogy ez miként is történt a folytatásból kiderül.)
 De előtte a sérülteknek jobbulást kívánunk, bár sajnos komolyabb bajokról szólnak a hírek: Achilles-ín szakadt, és egy vádlisérülés Fogarasinál. Mivel nagyon szeretik, küldjük nekik az alábbi Ramones számot, és várunk vissza benneteket a pályára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése