2015. április 11., szombat

EGYSZER FENN – KÉTSZER LENN


DINAMO TORPEDO – AC ZRÍNYI MAX 1:2 (0:0)

2015. április 7. 19:30
Népfürdő utca, Elmű aréna, 13 néző
DINAMO: Hrabetz - Juhász, Szőcs, Nagy, D’Angelo – Szirony I, Bóday, Szirony II, Krőzsel – Korda, Szita. Pad: Oláh, Szüllő
Gólszerző: Korda (51'), Peringer (56'),(69')
Sárga lap: Juhász


Sejtelmes szürkületben vágtunk bele elmaradt szezonnyitó mérkőzésünkbe. Az egész napi tarhálásban megfáradt galambok bambán pislogtak a pálya menti jegenyékről, valahol, túl az öltözőkön is, idomtalan vontatóhajó dohogott a dunai árral szemben. Egészében véve a mérkőzés 90 perce is lágyan belesimult e nagyvárosi hétköznap estébe, ritkán egy-egy szöglet, vagy tizenhaton belülre jutási kísérlet tette némileg érdekessé a játékot. Mindez legfőképp a vendégek passzív, hátsó labdajáratós „stílusának” köszönhető, amely segítségével gyakorlatilag a teljes első félidő időtartamára megduplázták a nézőszámot a tizenhárom fekete mezes futballista közreműködésével. Az érem másik oldalára most a húsvétból épp csak ocsúdni készülődő Dinamo képmását verték, amely nemcsak Czeizlert és Tyahor II-t volt kénytelen nélkülözni ezen az estén, de Kisst, és az olcsó hazai sonka mértéktelen habzsolásától ágynak esett Kovácsot is. Állítólag ugyanannyit evett meg, mint ahány gólt rámolt az a előző vasárnapi emlékezetes derbin. A második félidőben élénkült valamelyest a játék, mindkét fél több helyzetet próbált és tudott kialakítani, és ami a lényeg, végre gólok is születtek, mert enélkül, valljuk be őszintén, meglehetős monotonná tud válni a lelátón a szotyizás. Akik a tippmixen Krőzsel sárgára tettek ezúttal csalódottan, kisemmizve kullogtak haza mindahányan. Játékosok – szurkolók szomorúan szürcsölgettük a sopronit a zárni készülő büfében. Így ért véget ez a nap.

PERCRŐL PERCRE
16' A néha kissé magányosan, de annál szívósabban küzdő Szita kerülhetne helyzetbe az ellenfél tizenhatosán belül, ám egy tizenegyest érő védői bravúr árán sikeresen szerelik. Kirúgással folytatódik a játék.

37' D’Angelo cselezi végig a bal oldalt, majd bepasszolja a labdát Szitának a tizenhatoson belülre, akit a korábban már jól bevált módszerrel sikerül csak ismét megállítani, ám a játékvezető ezúttal már nem a vontató tompa neszei után fülel, hanem szúrósan visszapislog a legkövérebb galambra és erélyesen az ötös sarkára mutat. Újabb kirúgás.

38' Juhász sokallja meg ellenfele szűnni nem akaró szereplési kényszerét a széleken, jutalmul sárga kártyát kap.

51' Nagy ki tudja hányadik, a tizenhatosra pazarul felívelt labdáját a Zrínyi védelme már idegeskedve, bizonytalanul várja, nem csoda hát, hogy némi kavarodás támad, melyből a szemfüles Korda eszmél a leggyorsabban, és remek helyzetfelismeréssel, higgadtan a hosszú sarokba helyez. 
(1:0)

56' Juhász sárgája, és a többiek áldozatos munkája dacára az ellenfél frontembere szabadon veheti át és tolhatja meg a labdát, majd kissé balról, 23-25 méterről tisztán lőhet a kapu hosszú oldalába. 
(1:1)

63' Vendég helyzet végződik erős, éles lövéssel, a rövid ficakba tartó labdát Hrabetz nem kis bravúr árán tornázza szögletre.

69' Az ellenfél bedobását Nagy rúgja vissza az oldalvonalon kívülre, az eközben összecsukló vendégjátékos produkciója szabadrúgást ér. A mindenütt felbukkanó frontember áll a labda mögé és a tizenhatos sarkáról a rövidre csavar. Hrabetz lemarad, a labda a hálóban köt ki 
(1:2)


MÉRLEG
Nem sikerült a legjobb formánkat hozni és a hajrában sem ment az egyenlítés. Dolgoztunk azért rendesen ezen az estén is, Szitát és Kordát említeném példaként. A múltkori gólzáporos meccsen jó sok puskaport elpufogtattunk, a fölényes vezetés birtokában a végére kiengedtünk. Mindössze két nap telt el, és talán ezért folytattuk ott, ahol vasárnap abbahagytuk, és ez a játék sajnos kevésnek bizonyult a mostani kilencven percben. A hazai három pontunkat elvitték, úgyhogy menjünk és szerezzünk magunknak másik hármat szombaton...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése