2014. szeptember 2., kedd

ELKEZDŐDÖTT!

BLASZ IV/1.csoport 1. forduló
2014. augusztus 30. 10:00, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Sportpálya,  17 néző
AC ZRÍNYI-MAX  -   DINAMO TORPEDO    3-4 (1-1)
Vezette:
Tóth II Tamás (Kerék, Gajzágó)
Gólszerzők:
Bacskai, Völgyes(2) ill. Szirony II,  Kovács(2), Szita
 

 ELŐZMÉNYEK:
 Az előző szezonban megváltunk a Budapest Expat Football Leage-től, és kipróbáltuk magunkat a BLSZ 4. osztályban. Nehéz és tanulságos szezon van mögöttünk, melynek végén elveszítettük szeretett edzőnket, Balázst és gólvágónkat, Camit. Köszönjük a rengeteg munkát, és áldozatot, amit a csapatért tettetek-hoztatok, lehetetlen lesz pótolni Titeket. Sok sikert kívánunk a futballban ezentúl is Nektek, és ne felejtsétek, drága barátaink a Dinamo kapuja mindig nyitva áll előttetek. Aki egyszer ivott a pohárból, abban örökre kering a Dinamo-vér.
  A botrányos Erdért meccs beárnyékolta a tavaszt,és mivel mi a futballban az öröm-faktort keressük, úgy döntöttünk, hogy jobb elkerülni a bajt és átkértük magunkat a Blasz IV/1. csoportba, bennünk is ott a parázs, ne kísértsük a sorsot. A 3.csoportnak sportszerű bajnokságot kívánunk.
Edzés nélkül, három laza focival készültünk a bajnokságra, jó hangulatban. Még a közeledő iskolakezdés  sem zavarta meg a fejeket, hiszen, amióta az eszünket tudjuk együtt nyomjuk Charlival meg a csajokkal:
 
 
A MÉRKŐZÉS:
 
 A nyár utolsó hétvégéjén gyönyörű időben, jó minőségű pályán mérkőztünk meg, az idén két csapat összevonásából ( AC Zrínyi és MAXIMO Hungária SE) alakult ellenfelünkkel. Enyhe izgalom vibrált a levegőben, amint a spori a kezdéshez vezényelte a csapatokat, közben a hazai kispad egy rekesz ásványvízzel kedveskedett nekünk, áradt a szeretet, így kell ezt csinálni. A pályát övező salakon egy napimádó veterán feljebbgyűrte a combján a 62-ben rendszeresített MHSZ tornanadrágot, a környező tízemeletesek erkélyén  megjelentek az igazi futball barátai, Boldi bácsi és Sipos úr, puha párna került a stokira, és finom citromos sör (augusztus 31-ig volt akciós szemben a PENI-ben) a csorba üvegpoharakba. Ők legalább koccinthattak, nem úgy mint a Világ Legkitartóbb Szurkolója címet minden évben magasan elnyerő Tunyi, akinek mind a 9(!) söre fennakadt a szigorú beléptetőrendszeren.
 
 Aztán a mi szemünk is fennakadt, amint a spori a sípjába fújt, mert bizony a Zrínyi nagyon belekezdett, gyorsan és keményen játszottak, a védelmünket többször próbára téve. A megerősített középpálya és a védelem jól állta a rohamokat, és Krőzsel távoli lövésével, majd Oláh emelésével és Kis szólójával jeleztük, hogy mi nem bekkelni jöttünk ide: a Zrínyi kezdeti lendülete lassan alábbhagyott, óvatosabb, de továbbra is kombinatív, élvezetes játékkal folyatódott a mérkőzés.
 Aztán a 11. percben egy előreívelt labdát Hrabetz elvétett, és Juhász mögül, a kibújó Bacskai az üres kapuba lőtt. 1-0.
( Neveket csak a tényszerűség miatt említek, kapusunk nem hibáztatható: egész éjjel nem aludt, tök sokat piált meg cigizett, még dolgozott is - csináld utána Te örök kritikus, aztán megnézzük mire mész másnap a feléd ívelt labdákkal!)
 Szerencsére a gól nem törte meg a csapatot, a 15. percben szabadrúgáshoz jutottunk a tizenhatos vonalánál a bal oldalon. Kis legurította Krőzselnek a zsugát, aki egyet tolt rajta, majd remekül ívelt középre, ahol érkezett Szirony II, és a kapu közepébe fejelt. 1-1.
A mérkőzés kiegyenlített állásról folytatódott, látszott, hogy van keresnivalónk, jól zárt a védelem, próbáltunk passzolni, járatni a labdát, Szirony II nagyon jól ment, Oláh okosan készítette le elől a felzárkózó Kisnek, Szitának, és Kovács is egyre inkább magára talált a szélen. Az ellenféltől ekkor elsősorban Somogyi és Völgyes jó pár durva belépővel tűnt ki, azt gondolom jogosan kértünk számon az egyébként korrektül bíráskodó sporin egy sárga lapocskát, csak illendőségből. ( Egyébként Tóth II lehozta meccset végül lap nélkül, és így utólag nem is kár érte, ezt az időszakot meg a második félidő végének egy rövid szakaszát leszámítva sportszerű volt a mérkőzés.)
A félidő végén még egy Oláh helyzetet láthattunk, a tisztességben megőszült támadónk elcsípett egy rossz paszt, és centikkel lőtt a bal kapufa mellé. Dühében az óriás-monokli a szeme körül lilára, majd feketére váltott, de egy pillanat múlva már uralta kedves arcát a jól ismert, bölcs mosoly.
 A szünetben a pályára özönlő cserejátékosok megmutatták, hogy miért nem kezdők, míg az árnyékban a Dinamo haditanács kidolgozta a második félidő nyerő taktikáját, mert abban egyetértettünk, hogy innen három ponttal szeretnénk távozni.
 És be is jött! A középkezdés után - szavamat ne feledjem, csere nem volt a szünetben - magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és a 47.percben Kovács indította a jobbszélen megiramodó Kis Imit, aki vezette a labdát egy darabig, majd a hosszú oldalra ívelt, ahol érkezett a feladó, és a kapuba fejelt. 1-2. Szép támadás, újabb fejes gól, bravó fiúk!
 A szurkolóink pont a kijelölt dohányzó felé tartottak, így lemaradtak erről a gólról, meg a következőről is: hiszen máris itt a következő, igen, igen megint Kovács!
 Az 56. percben  Kis játszott Kovács elé, aki szinte az alapvonalig vezette a labdát, és látva, hogy a kapus beadásra számít, jobbról, Sándor-szögből jobb külsővel, laposan a rövid sarokba helyezett.1-3.
 A gól után kettőt cseréltünk a szünetben megbeszéltek szerint, Oláh helyett Fogarasi, Bódai helyett Szokola érkezett, így Kovács lett az előretolt támadónk, Krőzsel a balszélső, Szita átment a jobb oldalra, Fogarasi Szirony II mellett szűrt, Szokola lett az új balhávéd. Kövesd, ha tudod!
  A meccsbe a cserék jól száltak be, továbbra is igyekeztünk sok érintős támadásokat vezetni, forgatni az oldalakat, és mivel volt labdanélküli mozgás, bőven volt lehetőség megjátszani a labdát.
 A Zrínyi sem adta fel, és bizony a védelemnek kemény munkát kellett végeznie, hogy elkerüljük a szépítő gólt.
 A 70.percben azonban egy gyenge visszapaszt elcsíptek a támadóik, Hrabetzre ketten vezethették a labdát és Völgyes közelről nem hibázott. 2-3.
 Krőzsel helyett Szirony I állt be, aki nem sokkal később a meccs helyzetét hagyta ki: gyönyörű támadás után Szita centerezését vágta az ötösről az üres kapu fölé. Ez monjuk a valóságban később történt, de irodalmilag most volt indokolt, hogy megtörténjen. Ami előbb volt: benne volt a meccsben az egyenlítés, de mi továbbra is igyekeztünk labdaszerzés után megiramodni, és gólhelyzetet teremteni,
és íme: a 77. percben Korda  tört előre középen, az ellenfél tizenhatosánál Szitához játszott, aki néhány kihagyhatatlan csel után a kapu jobb felső sarkába lőtt. 2-4. (Többek szerint egy védő lábán megpattant a lövés.)
Szirony II-t  D' Angelo váltotta a meccs végén, fogyott a szufla, de hősiesen védekeztünk, aztán jellemzően egy hiba után szerzett újabb szépítő gólt a Zrínyi: a 88. percben Hrabetz még hatalmas bravúrral a lécre tolt egy közeli fejest, de a labda onnan Völgyes elé pattant, aki a kapunkba belsőzött.3-4.
A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így azt hiszem megérdemelten elhoztuk idegenből a három pontot.
Külön értéke a győzelemnek, hogy egy erős és szimpatikus ellenféllel szemben szereztük, akik biztos a mezőny első felében végeznek majd. Köszönjük a vendéglátást, és sok sikert kívánunk!
A nézők elégedetten térhettek haza, a nyolcadikon Boldi bácsi mögött is libbent a szalagfüggöny, már gőzölgött az asztalon a csirkeaprólék leves, Ilonka néni levette a kötényt, asztalhoz ültek:
-Jó meccs volt- mondta az öreg, és a kanálra fújt a bajsza alatt. A szombati idillt Tunyi távolodó diadalmas énekéből kihallatszó csúnya szavak rontották el egy pillanatra, de tényleg csak egy pillanatra.
 
 
ENNYIT AZ ELMÚLT DOLGOKRÓL PUPÁKOK, SZERDÁN KUPAMECCS, HAZAI PÁLYÁN, ÍGY TOVÁBB , NEM ELSZÁLLNI, HAJRÁ DINAMO!
 
És, hogy legyen mivel készülni:
 
 
 

6 megjegyzés:

 1. júj de jó írás, kérjük midig 4

  VálaszTörlés
 2. DINAMO RESURRECTION!!! hajrá imi!!!

  VálaszTörlés
 3. valaki informatikus szerkessze már ide a kezdőket , az Ottó, vagy az mlsz verzióját, lécci, mert az nagyon hiányzik, aszt majd legközelebbre az is lesz
  7

  VálaszTörlés
 4. Jól fog a tollad Szabi

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok a meccshez és a beszámolóhoz is!
  Zseniális! :)
  csakadinamo
  Geri

  VálaszTörlés
 6. jó témáról könnyű nagyot alkotni vö.: Petőfi Anyám tyúkja

  VálaszTörlés