2009. szeptember 27., vasárnap

IDÉNY ELEJI FORMA

DINAMO TORPEDO − HELLAS CYPRUS 0:2
Róna utca, 20 néző
Gólszerző: Lemoniatis (60'), Stavrou (67')
Sárga lap: Nagy (13')
Kiállítva: Tóth (18')
PERCRŐL PERCRE
8' FODOR lépett ki nagyszerű ütemben a védők között, majd 14 méterről, jobb belsővel átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de néhány centimétert tévedett.
13' Egy az 5-ösön belüli kavarodásnál NAGY remekül csapott le a labdára, mely a kapussal történő ütközés közben a hálóban kötött ki. A játékvezető veszélyes játék címen érvénytelenítette a gólt.
18' Egy a félpálya közelében elveszített labda után a mélységből érkező STAVROU zavartalanul törhetett a kapunk felé, akit a kapujából kirobbanó TÓTH a tizenhatos előterében csak szabálytalan eszközökkel tudott megállítani. Kiállítás! MATOLCSI a vészkapus.
40' KORDA végezhetett el szabadrúgást a szögletzászló és a tizenhatos csücske közötti területről. Lövése azonban elsuhant a keresztléc fölött.
44' Egy bedobás után BRÁVÁCZ fordult le a védőjéről, majd a tizenhatoson belül kényszerítőzött OLÁH-val, de az utolsó pillanatban a védők szögletre mentettek.
60' Ártalmatlannak tűnő Hellas próbálkozás után LEMONIATIS a tizenhatosunk jobb csücskéből csőrrel a kapunk felé ívelte a labdát, mely mindenki felett átszállt, és a jobb felsőben landolt. 0-1
67' Szabadrúgást végeztünk el az ellenfél térfelének közepén. KORDA legúrította a labdát BRÁVÁCZ-nak, akit a rárontó Hellas játékosok könnyedén szereltek, majd egyből kontratámadásba lendültek. Úgy tűnt, hogy a hátul biztosító SZLÁVIK még meg tudja akadályozni az ellenfél előretörését, de végül STAVROU 10 méterről a kapu jobb oldalába helyezett. 0-2
75' Elszabadultak az indulatok. MAKLÁRY remek szerelése után CHARALAMPOUS utána rúgott, amit az elszenvedő fél nehezményezett, majd ellökte ellenfelét. A két csapat játékosai pillanatok alatt kupacba verődtek és vélt vagy valós sérelmeiket próbálták kifejezésre juttatni. A körtánc jelleget öltő, heves szájkaratéval fűszerezett eseménynek végül a tehetetlennek bizonyuló játékvezető vetett véget, és felbeszakította a mérkőzést.
MESTERMÉRLEG
Megilletődötten, sok hibával és kapkodva játszottunk a mérkőzésen. Védekezésben, küzdeni tudásban 10 emberrel is jelesre vizsgáztunk, de labdabirtoklásban továbbra is nagyon halványak vagyunk. A végén annak örültem, hogy nem került sor tettlegességre. Van még miben és hová fejlődnünk.
Brávácz Balázs
játékos-edző, Dinamo Torpedo

8 megjegyzés:

  1. bocs a pirosért, sok opciom nem volt...

    fecó

    VálaszTörlés
  2. Nem baj górékám én se csinálhattam volna jobban.
    De hogy egy rohadt gólt nem tudunk rugni, úgy kéne felálni, hogy "kettő-három-öt", akkor talán.

    N.

    VálaszTörlés
  3. Úgy kéne felállni, hogy egy-kilenc...

    VálaszTörlés
  4. Bocs, hogy nem sikerult szerelnem a masodik gol elott. Gondolkodas nelkul bele kellett volna bikaznom a labdaba, amikor elpattant a tamadotol -- nekem biztosan segitene a jovoben, ha ilyet is gyakorolnank edzesen...

    A kovetkezo meccsre sajnos nem tudok jonni. Az edzesen ott a helyem, foleg ha gyakoroljuk a gondolkodas nelkuli bikazast :)

    Arpi

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Nem szívesen törlök ki megjegyzést, de az ellenfél és a játékvezető pocskondiázását nem tűröm. Óvakodjunk az ilyen durva megnyilvánulásoktól! Az a gondolat vezessen, hogy a világ legcsodálatosabb csapatának vagy az egyik tagja.

    Balázs

    VálaszTörlés
  7. Tégy, amit jónak látsz, ebül gyütt - ebül vész, ahogy azt mondani szokás. Egyébiránt tökéletesen igazad van, valóban a Dinamo a legjobb, és abban nemkülönben igazad van, ahogy teljesen felesleges a bírót *****-nak aposztrofálni, megtette volna a fél*****, vagy egy sima ****** is. A ***** máskülönben semmi egyéb, csupán egy a magamfajta vidéki taplók ártatlan, noha ordenáré kifejezései közül, a kilövellt hímivarsejtek szlenges, ambátor kissé régies szinonímája. Az ilyesmi mifelénk bizony elég gyakran elhangzik egy-egy mérkőzés alaklmával, mihelyst a játékvezető igazságtalan ítéletet hoz, ám sohasem titulálnánk a bírót példának okán csalónak, mégha az ilyesmi inkább sértő lehet egy spori számára... mivelhogy nem bántani, avagy felülbírálni, sokkal inkább biztatni szeretnénk, hogy körültekitőbben hozza meg döntéseit, emígyen téve sportszerűvé a játékot. Nem akartam én bántani a bírót az előző hozzászólásomban, a ***** csupán egy enyhe, barátságos gesztus volt a részemről, pontosan a megfelelő mértékben adva ezzel nyomatékot a meg nem adott gól, vagy az ellenfél büntetlen szabálytalanságai okán érzett csalódottságom kifejezésének. Egy szó, mint száz, úgy magánemberként, amint ahogy okmányokkal igazolt, tanult edzőként is nagyra tartom a véleményed, ezért a jövőben minden figyelmemmel a fentebbi tónus mellőzésére próbálok majd törekedni.

    (Egy kis megértés, és támogatás azért jól esett volna... hol volt Bóday, amikor a régi cipőm szétszakadt, és újat kellett venni... aztán amikor megveszem és mindjárt gólt rúgok a csodás új cipőben, mi több kiharcolok, ráadásként az elsőt a klubban, ám egy igazságtalan ítélettel érvénytelenítik azt, én meg szóvá teszem a nyilvános fórumon, az edző meg leteremt... hol van ilyenkor valaki, hogy segítsen helyreállítani az önbecsülésemet... mondjuk a Tokajiban holnapután?)

    VálaszTörlés
  8. Én megértelek és támogatlak Imikém! Támogatlak a pályán, hogy lőjj még vagy húsz gólt, aztán fognak téged támogatni még a kollégák is a csapatból esetleg péntek éjszaka hazafelé menet...

    VálaszTörlés