2014. október 3., péntek

DINAMO TORPEDO - TABÁN LC



 2014. szeptember 27. 14:30
 Elektromos pálya
 10 néző
 Vezette: Pénzes Zoltán Tibor

Az 5. fordulóban végre lejátszhattuk első hazai bajnokinkat új otthonunkban. Külön öröm volt, hogy egy, az élmezőnyhöz tartozó csapattal mérkőzhettünk meg. A kezdésre a Nap is kisütött, a pálya talaja kicsit kemény volt, a fűhossz tökéletes, minden adott volt egy jó meccshez, nyilván beleszámítva azt, hogy átmeneti, földi otthonunkban semmi sem tökéletes.
 A meccs előtti összekapaszkodásnál Kovács Levi tüzet, harcosságot és azt a hozzáállást kérte, amivel tényleg úgy jövünk le a pályáról, hogy megtettünk mindent, bármi is legyen az eredmény. Ha lenne hozzá tehetsége, és dalban mondta volna el, az így hangzott volna:


De sajnos nincsen hozzá tehetsége, csak a focihoz ért, ugyanúgy, ahogy a többi játékostársunk is, akik mind szépen sorban kudarcot vallottunk az élet egyéb területein. Talán, még a fiatalokban van egy kis remény, akik biztatóan bontogattják szárnyaikat a homoerotika világában.

A mérkőzést a Hrabetz – Bóday, Szőcs, Juhász, Krőzsel, - Szirony I, Kovács, SzironyII, Korda, D’ Angelo – Szita  felállásban kezdtük, remélve , hogy a Zicoval megerősített középpályássor labdabiztosabb kreatív játékot tud nyújtani az előző mérkőzés csapkodó futballjánál.
A meccs elején a Tabán megmutatta, hogy nem véletlenül tanyáznak az élmezőnyben, labdajáratás után gyors ritmusváltással, kényszerítőkkel próbáltak a védelmünk mögé kerülni, ami néhányszor sikerült is, de megúsztuk kapott gól nélkül. Egyre inkább felvettük a meccs ritmusát, és a 15. percben, Krőzsel erőszakosan labdát szerzett az alapvonalunk közelében, a beinduló Kordához játszott, aki az ellenfél tizenhatosán belül helyezkedő Szitához passzolt. Centerünk háttal a kapunak, védőjével a nyakán, úgy vette át a labdát, hogy magának lövésre felpörgette, és fordulásból, ballal parádés gólt lőtt a bal felső sarokba. 1-0.

Ezután egyértelműen átvettük az irányítást, helyzeteket dolgoztunk ki, és hosszú percekre a kapujához szorítottuk az ellenfelet. Egymás után végeztük el a szögleteket, szabadrúgásokat és a bedobásokat a támadóharmadban, magabiztosan és tudatosan mentünk előre, és persze zsinórban jöttek a helyzetek is: a legnagyobb Szirony I előtt adódott, akinek jobbra tartó lövése a balra dőlő kapus lábujjában akadt el. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 26. percben egy középen vezetett támadás után Matiszlovics egyedül lépett ki, és a hálónkba passzolt. 1-1


 A szünetig kapkodóbbá vált a játékunk, és előjött szokásos hibánk: elkezdtünk egymással foglalkozni. A félidőben rendeztük a sorokat, D’Angelot Oláh váltotta a bal oldalon, Juhász Bence hazament, Nagy végre elszívhatott egy cigit a lelátón. A viccet félretéve: köszönjük Bencének, hogy ha van egy kis szabad ideje eljön, és beugróként számíthatunk rá, és Imi is sérülten vállalta a kispadot.

A második félidőt kitűnően kezdtük, gyorsan, harcosan és fegyelmezetten játszottunk, egymást kisegítve, és ennek meg is lett az eredménye:
az 53. percben egy baloldali kényszerítő után Korda ívelt Szitához, aki mellre vette a labdát, befordult és a kapu bal alsó sarkába pörgetett. 2-1
A lendületünk tovább vitt minket, az 56.percben Korda ugratta ki Oláht, aki szemtelen csellel elfektette a kapust és a kapuba belsőzött.3-1.
 A Tabán cserékkel próbált frissíteni a játékán, és egyre inkább átvette az irányítást. Sorban vezették a támadásaikat, de elsősorban Bóday és Szőcs remek játékának köszönhetően igazi helyzetbe nem kerültek. Fogyott az erő nálunk, a nehezen megszerzett labdákkal már nem tudtunk megindulni, nem tudtunk felzárkózni Szita mellé. Így is a szerencse kellett az ellenfelünk góljához:
a 63. percben Benke lapos lövése a tizenhatos bal sarkáról talán elment volna keresztbe, ha Juhász a sarkával nem ér bele : így a labda Hrabetz mellett a kapunk közepében kötött ki. 3-2
A balszerencsés góltól az ellenfél újult erőre kapott, mi meg hősiesen védekeztünk tovább, de sajnos a 81. percben  kiegyenlítettek: egy szöglet utáni fejest Hrabetz még védett, de a kipattanót Urbán passzolta a kapunkba. 3-3

Holtfáradt csapatunk az utolsó tíz percben ismét megmutatta az erejét: ahelyett, hogy az elvesztegetett előnyünkön sajnálkoztunk volna, zsinórban vezettük a veszélyes támadásokat, és az ellenfél kapusának bravúrjain, vagy egy -egy elügyetlenkedett zicceren múlott, hogy nem nyertük meg a végjátékban a meccset. Az utolsó öt percre Nagy váltotta Krőzselt, és így a statisztika is teljes. Hogy milyen helyzetek maradtak ki? Inkább szépítse meg őket az emlékezés. Én itt befejezem, várnak a vidám fiatalok. Zárásul ennyit.

Jó mérkőzés után, ahol mindkét csapatnak voltak lehetőségei, igazából nincs okunk keseregni: ismét megmutattuk, hogy ezen a szinten bárki ellen lehet esélyünk a győzelemre, ha koncentráltan, elszántan, egymásért is küzdve merünk kreatív futballt játszani. A második félidőben elfogyó erőn pedig tudunk egyénileg is javítani, ne adjuk föl, járjunk edzésre, járjunk el mozogni!

Még annyit, hogy lehet az idősebb játékosoknak rosszul esett, hogy a beszámoló elején arra utaltam, hogy már nem jók a focin kívül semmire. Nekik vigasztalásul: ne felejtsd, ahogy öregszel és töpörödsz, egy valami még mindig lehetsz:

https://www.youtube.com/watch?v=39NHW8V-WEk&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D39NHW8V-WEk&has_verified=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése